25.11.2016 16:16

16 vameși din cei 28 reținuți de CNA au fost demiși

Serviciul Vamal prezintă rezultatele preliminare ale procedurii disciplinare efectuate pe cazul reținerii, pe 30 septembrie, de către CNA și Procuratura Anticorupție a 28 de angajați ai posturilor vamale Palanca și Tudora, vizați într-un dosar penal de corupție, relatează NOI.md

În cadrul anchetei de serviciu au fost cercetați 16 angajați care se află în stare de libertate, alții 12 fiind plasați în arest la domiciliu sau în izolator.

Urmare a investigațiilor demarate au fost constatate o serie de încălcări grave ale disciplinei de serviciu și legislației vamale care au cauzat prejudicierea considerabilă atît a bugetului de stat, cît și a imaginii instituției. Luînd în considerație gravitatea abaterilor admise, conducerea Serviciului Vamal a dispus eliberarea din serviciu a celor 16 angajați.

Actualmente, în examinare se află și cauzele disciplinare inițiate pe faptul perchezițiilor operate la posturile vamale Leușeni, Sculeni și Otaci, ale căror rezultate vor fi comunicate ulterior.

Menționăm că toate operațiunile desfășurate de ofițerii CNA și procurorii anticorupție la posturile vamale respective au avut la bază informații și materiale operative furnizate de Direcția securitate internă a Serviciului Vamal, entitate din cadrul instituției responsabilă de examinarea cazurilor de abateri disciplinare și comportament coruptibil în rîndul angajaților.

Serviciul Vamal relansează apelul la adresa cetățenilor de a sesiza eventualele abuzuri sau fapte de comportament coruptibil comise de angajații instituției prin intermediul Centrului Unic de Apel, la numărul de telefon +373 22 574-111.

SURSA

Comentarii