28.10.2016 06:00

La Chişinău se desfăşoară festivalul "Anim'est"

În perioada 27-30 octombrie, la Cinematograful "Odeon" se desfăşoară a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie "Anim'est 2016", care este organizat de către asociaţia "Este'n'est" şi "ALTFilm", cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din România, Departamentului pentru relaţiile cu românii din întreaga lume, Institutul de cultură din România şi Ministerul Culturii din republica Moldova.

Organizatorii festivalului au relatat că în cadrul festivalului vor fi prezentate filme de scurt metraj ale regizorului român Mahai Bădică. Spectatorii vor avea posibilitatea să adreseze întrebări regizorului referitor la filmele realizate în anii 1974 - 1984 şi cele prezentate în cadrul festivalului.

De asemenea, în cadrul festivalului vor fi proiectate desene animate şi 12 filme româneşti de diferite genuri.

Totodată, pe 28 şi 30 octombrie vizitatorii vor putea urmări şi filme de scurt metraj filmate în Rusia.

Pe 28 şi 29 octombrie se va desfăşura Creepy Animation Night (18+) şi AniMusic Night (18+), unde intrarea minorilor este interzisă. La data de 30 octombrie, în ultima zi a festivalului, va avea loc "Cine-Concert Felix the Cat", în cadrul căruia vor fi proiectate opt filme de diverse genuri.

Biletele pot fi procurate pe site-ul www.iticket.md şi la cinematograf. Costul biletelor variază de la 30 lei.

SURSA

Comentarii