03.11.2016 09:45

O nouă structură în sistemul de asistență socială

La propunerea Ministerului Muncii, a fost constituită Agenția Națională pentru Asistență Socială, cu un efectiv-limită de 19 unități.

Agenția se creează pentru a ține Registrul de stat al personalului din sistemul de asistență socială; elaborarea cadrului metodologic pentru implementarea legislației în domeniul asistenței sociale și gestionarea activității instituțiilor publice din cadrul Ministerului Muncii.

Se prevede că structura noii agenții va fi constituită din conducere (director și director adjunct), o direcție și 7 servicii.

De menționat că Agenția a fost creată nu pentru asigurarea implementării politicii statului în anumite subdomenii sau sfere din domeniile de activitate ale Ministerului, așa cum permite Legea privind administrația publică centrală, ci doar pentru exercitarea unor funcţii de gestionare a unor subdomenii din domeniile de activitate ale Ministerului. Deci, nemijlocit ale Ministerului.

În gestiunea noii agenții vor fi centrele de reabilitare a pensionarilor și invalizilor, Azilul Republican pentru Invalizi, internatele psihoneurologice și casele-internat pentru copii – în total 14 instituții specializate în care sînt cazate cca 13 mii de persoane cu diverse probleme.

SURSA

Comentarii