30.07.2014 14:06

VERNISAJ ICONOGRAFIC

Vernisaj iconografic jubiliar în capitală. Cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la fondare, Mănăstirea Noul Neamț a organizat o expoziție de lucrări sfinte. Creațiile au fost realizate timp de două săptămâni în cadrul simpozionului internațional pentru pictori și iconografi, găzduit de Mănăstirea Noul Neamţ.

Mănăstirea Noul Neamț este singura mănăstire situată pe malul stând al Nistrului, care se subordonează Mitropoliei Chișinăului și a Moldovei. Cu prilejul aniversării a 150 de ani, Mănăstirea Noul Neamț a găzduit mai mulți pictori și iconografi, care au redat în culori imaginea și istoria acestui lăcaș sfânt.

Potrivit Ahimandritului Paisie Ceican, scopul acestui eveniment este de a cinsti și a slăvi pe cei care au zidit mănăstirea din Chițcani.

Evenimentul a adunat vizitatori care își reamintesc cu lacrimi în ochi despre clipele grele prin care a trecut lăcașul sfânt.

Lucrările au fost realizate de pictori şi iconografi din Moldova, România, Rusia, Ucraina și Belarus. Expoziția se află la Biblioteca Municipală Hașdeu și va fi deschisă până la 1 septembrie. Vizitatorii vernisajului vor putea procura lucrările expuse, iar fondurile obținute vor sprijini desfășurarea activităților prilejuite de anul jubiliar al mănăstirii.

Comentarii