08.10.2014 15:30

VESTE BUNĂ MUNCITORII FIRMELOR DE CONTRUCȚII! VOR BENEFICIA DE O CALIFICARE

Foto: trm.md


Muncitorii firmelor de construcții și șomerii vor primi calificare şi vor fi recalificaţi în domeniul construcţiilor. Astfel, cei care nu au un loc de muncă, sau nu au studii necesare vor putea să învețe și să se perfecționeze în cadrul unui centru de instruire şi pregătire profesională în domeniul construcţiilor. Proiectul este finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare ADA, bugetul total fiind de 1 milion de euro.

Centrul de instruire și pregătire profesională în domeniul construcțiilor este un proiect public-privat ce va configura activităţi bazate pe experienţa internaţională a companiilor cu renume şi va alinia studiile din domeniul construcţiilor la normele şi standardele europene de calitate în construcţii, ceea ce înseamnă că muncitorii necalificați ar putea primi o certificare în acest domeniu pe tot parcursul vieții, excluzând riscul șomajului.

"Este scopul nostru comun. Cu cât mai înaltă va fi calificarea cu atât mai mult vom putea confrunta șomajul, vom putea crea noi locuri de muncă și vom face față concurenței", a declarat Cristian Operschall, director afaceri sociale și protecția muncii.

Până acum, companiile străine care se angajau în proiecte de construcții apelau la muncitorii lor, deoarece tehnologiile pe care le folosesc ei sunt mult mai sofisticate iar moldovenii nu le cunosc.

Comentarii