25.11.2016 17:35

Vinietele s-ar putea scumpi

Persoanele fizice rezidente care au introdus pe teritoriul țării până în data de 1 noiembrie autoturisme cu numere de înmatriculare străine au dreptul să le plaseze în regim vamal de import cu achitarea accizului în mărime de 30% din cota accizului stabilită pentru 2016.

Aceasta potrivit unor modificări legislative aprobate vineri, 25 noiembrie, în prima lectură de parlament.

Autovehiculele respective urmează să fie înregistrate în perioada 1 decembrie 2016-1 februarie 2017. Autoturismele înregistrate în regiunea transnsitreană nu cad sub incidența acestei prevederi.

O altă modificare prevede că persoanele străine, care dețin permis de conducere eliberat de țara de evidență permanentă a mijloacelor de transport, se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 180 de zile. În acest caz, acestea vor achita vinieta în mărime de 180 de euro pentru fiecare următoarele 180 de zile de aflare în Repubica Moldova.

Totodată, proiectul prevede majorarea costului vinietei pentru perioadele de până la 90 de zile și de până la 180 de zile.

De asemenea, se interzice circulația pe drumurile publice a autovehiculelor cu plăcuțe eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din regiunea transnistreană, aflate în posesia sau folosința persoanelor fizice care dețin permis de conducere al Republicii Moldova. Poliția va fi în drept să aplice șoferilor o amendă de la 25 la 30 de unități convenționale cu aplicarea a 4 puncte de penalizare.

SURSA

Comentarii