29.09.2016 14:15

Viorel Țopa a fost condamnat astăzi la închisoare

Omul de afaceri Viorel Țopa, a fost condamnat astăzi la 9 ani de închisoare pentru uz de fals și spălarea banilor în proporții deosebit de mari.

Totodată, Judecătoria Buiucani i-a aplicat în același dosar pedeapsa de 7 ani de închisoare și cumnatului acestuia Răzvan Paveliu, care a figurat în calitate de complice la acțiunile lui Viorel Țopa. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către procurorul Anticorupție, Viorel Morari.

Declarația privind condamnarea „la 15 ani de închisoare” a lui Viorel Țopa a fost făcută de către Andrei Năstase, candidatul „Platformei DA” la funcția de președinte, în cadrul unor dezbateri organizate astăzi de Clubul Jurnaliștilor de Investigație.

Procurorul Anticorupție, Viorel Morari, a confirmat informația, menționînd doar că Viorel Țopa a fost condamnat la 9 ani de închisoare, nu 15. Avînd însă o condamnare anterioară de la care s-a eschivat, instanța a dispus cumularea pedepselor, stabilind în total 15 ani de detenție în penitenciar de tip închis.

Același lucru s-a întîmplat și în cazul lui Răzvan Paveliu, complice în infracțiunile comise de Viorel Țopa, care este și cumnatul omului de afaceri. Astfel, fiind condamnat astăzi la 7 ani de închisoare, Judecătoria Buiucani a dispus condamnarea acestuia, prin cumul, la 8 ani de închisoare.

Sentințele au fost pronunțate în lipsa persoanelor condamnate. Totodată, instanța a eliberat mandat de căutare internațională a lui Victor Țopa și Răzvan Paveliu.

SURSA

Comentarii