05.08.2016 12:05

Vlad Plahotniuc a lansat un nou proiect destinat familiilor

Fundația Edelweiss a politicianului și omului de afaceri Vlad Plahotniuc a lansat un nou proiect destinat familiilor și anume parcuri de joacă pentru copii în mai multe localități din Republica Moldova, inclusiv în Chișinău.

Vlad Plahotniuc precizează că vor fi construite 40 de astfel de parcuri. ”Prin acest proiect am dorit să creăm mai multe locuri de joacă sigure, în care mamele și copiii să-și poată petrece, într-un cadru modern și civilizat, timpul liber. Primele două astfel de parcuri au fost deja inaugurate la Hâncești și Ialoveni, iar reacția pe care au avut-o micuții la vederea lor este cel mai frumos calificativ pe care l-am fi putut primi pentru munca noastră. Sper ca și acest proiect să devină un model care să poată fi preluat și dezvoltat de administrație în viitor”, a scris Vlad Plahotniuc într-o postare pe contul său de facebook.

Iniţiativa de inaugurare a ”Parcurilor Edelweiss” a fost apreciată nu doar de copii, dar şi de părinţii lor, prezenţi la deschiderea primelor terenuri de joacă. Aceştia au apreciat faptul că aceste locuri de joacă sunt moderne, interesant proiectate şi de calitate. “Bucuria imensă care se citeşte în ochii copiilor noştri a creat o adevărată sărbătoare şi pentru noi, maturii. Parcul de joacă este unul modern şi interesant pentru cei mici. Vom veni aici de fiecare dată, pentru că e un loc perfect pentru petrecerea timpului liber”, a spus o mămică din Hânceşti, venită cu micuţii săi la inaugurarea parcului de joacă.

Reprezentanţii Edelweiss spun că toate terenurile de joacă sunt sigure, beneficiază de dotări moderne şi respectă toate normele prevăzute de legislaţia în vigoare, reglementată conform standardelor UE. ”Am ales cu grijă materialele din care sunt confecţionate ”Parcurile Edelweiss” şi le-am utilizat pe cele de cea mai înaltă calitate, astfel încât acestea să fie absolut sigure pentru copii. Această grijă nu este întâmplătoare, dacă ne gândim că principalii beneficiari ai parcurilor de joacă vor fi copiii de vârstă şcolară şi chiar preşcolară. Mai mult, pot să vă spun că în cadrul proiectului va fi amenajat, în premieră pentru ţara noastră, un parc de joacă pentru copiii cu dizabilităţi, ceea ce ne-a obligat la o şi mai mare responsabilitate în acest sens”, a declarat directorul executiv al Edelweiss, Lara Moraru.

Amenajarea parcurilor de joacă pentru copii va fi realizată de o echipă de profesionişti în domeniu şi se va întinde pe durata mai multor săptămâni. ”Parcurile Edelweiss” vor fi amenajate în cele mai importante oraşe din Republica Moldova, iar locaţiile unde vor fi amplasate acestea vor fi stabilite în colaborare cu autorităţile publice locale.

Amintim că Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss” dezvoltă în prezent mai multe proiecte sociale care au ca obiectiv grija faţă de copii şi dezvoltarea armonioasă a acestora. Printre acestea se numără ”Renaşte Moldova/Cabinetul pediatric”, ”Campania o nouă viaţă”, ”Şcoala ambasadorilor Edelweiss”ş.a.



SURSA

Comentarii