21.01.2015 16:19

Vom mai avea PÂINE SOCIALĂ? Producerea acesteia presupune doar pierderi

După ce producţia pâinii sociale a fost sistată temporar din cauza unei defecţiuni tehnice la linia de producere, întreprinderile de panificaţie s-au adresat Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare cu solicitarea de a examina posibilitatea acordării compensaţiilor pentru producerea celei mai ieftine pâini din țară. Viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Gheorghe Gaberi, solicitat de MBC, a recunoscut că pâinea se cumpăra într-un mod neechitabil și producerea acesteia pentru Franzeluța presupune doar pierderi.

Potrivit viceministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Gheorghe Gaberi, combinatul de panificaţie din Moldova, Franzeluţa, a investit sume mari de bani pentru a-și moderniza liniile de producere, prețurile la făină și grâu sunt în creștere iar producerea pîinii ieftine presupune pentru întreprindere încasări sub sine-cost.

Potrivit lui Gaberi, Ministerul Muncii și Protecției Sociale ar trebui să ia în considerație un mecanism de compansații pentru persoanele social vulnerabile.
Zilnic combinatul produce circa 170 de tone de produse de panificaţie. 5% constituie pîinea socială, preţul căreia era de un leu şi 50 de bani pentru o bucată.

Comentarii