27.06.2016 11:48

Vreme toridă: 28 de mii de oameni s-au adresat după ajutor

Din cauza soarelui care arde fără milă, în medie 3,5 mii de oameni se adresează zilnic după ajutor la corturile instalate de salvatori în orașele din ţară.

Aproximativ 28 de mii de persoane s-au adresat după ajutor la corturile instalate pe perioada caniculei de către Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Republicii Moldova (SPCSE) în mai multe localități din Moldova.

Astfel, în medie, numărul cetățenilor care s-au salvat zilnic de căldură și care au solicitat apă de băut, sau în caz de necesitate, consultaţia medicului, a constituit aproximativ 3,5 mii de persoane. Doar duminică numărul celor care s-au adresat a ajuns la 3740.

Începând cu 19 iunie, salvatorii au amenajat la Chișinău, Bălți, Orhei, Comrat și Cahul corturi în care este acordat primul ajutor tuturor celor care au de suferit din cauza zăpuşelii. În capitală sunt instalate cinci astfel de "puncte de reabilitare": sectorul Botanica, pe bulevardul Dacia, sectorul Centru în apropiere de Gara Auto Centru, sectorul Râşcani, la intersecţia străzilor Alecu Ruso şi bd. Moscovei, sectorul Buiucani, str. Calea Ieşilor 1 şi sectorul Ciocana, pe bulevardul Mircea cel Bătrân în apropiere de piaţa din zonă.

La Bălți au fost instalate două puncte de acordare a ajutorului, iar la Cahul, Orhei și Comrat — câte unul. Acestea funcţionează între orele 11.00 și 18.00. Corturile vor fi instalate în orașe până când va trece canicula.

În ultimele zile, temperatura medie a aerului în ţară se apropie de cifre record. Mercurul în termometre depășește uneori şi +40 de grade.

SURSA

Comentarii