27.08.2014 15:15

ZIUA UȘILOR DESCHISE LA PARLAMENT

De ziua Independenței, Parlamentul şi-a deschis larg uşile pentru toţi vizitatorii. Sute de cetăţeni dornici să vadă în ce condiții lucrează aleşii poporului au pășit astăzi pragul Legislativului. Impresionați, oamenii au stat la coadă în holul Parlamentului pentru a trece un filtru de control. Ulterior, fiecare a primit în dar o panglică tricoloră.

Pe lângă muzica și voia bună din Piața Marii Adunări Naționale, cetățenii au avut ocazia să viziteze și Parlamentul Republicii Moldova. Odată ajunși în clădirea Parlamentului, cetățenii au avut posibilitatea ca la intrarea în instituţie să vadă o galerie de portrete ale preşedinţilor de Legislativ. După ce s-au plimbat prin birourile renovate ale Parlamentului, vizitatorii au ajuns şi în sala de şedinţe. Aici au făcut poze şi au încercat cât de comode sunt fotoliile deputaţilor. Aceștia au rămas impresionați de condițiile de muncă ale legiuitorilor.

Este pentru a doua oară când Parlamentul își deschide ușile pentru public. Prima ediție a Zilelor ușilor deschise a avut loc pe data de 15 februarie 2014, Parlamentul fiind vizitat de peste 2 000 de cetățeni. Vă reamintim că sediul Parlamentului a fost renovată recent, acesta fiind distrus în urma protestelor din 7 aprilie 2009, iar pentru restaurarea clădirii Legislativului s-au cheltuit 325 de milioane de lei.

Comentarii