În numele legii

În numele legii
În numele legii
  • Luni
  • 20:00

Emisiunea aceasta va fi o premieră pentru televiziunea din Republica Moldova. Vom propune o abordare mai amplă și mai profundă a înțelegerii fenomenelor care se întâmplă în justiția din RM. Vom oferi platformă de discuții pe subiecte cheie legate de reforma justiției, și anume a sistemului judiciar, procuraturii, reforma anticorupție dar și altele. De altfel, tematica anticorupție va fi un promotor a tot ce facem. Vom analiza prin invitații noștri dar și prin prisma propriilor analize, ce experiențe de justiție din trecut au fost ignorate fără a consulta concursul integrității și moralității pe care îl aveau. Vom pune întrebări care au fost uitate de societate dar și de participanții la actul justiției. La fel ne interesează cazurile de rezonanță și cele care au fost uitate pe rafturile funcționarilor. Avem însă o regulă de care ne vom conduce. Politica emisiunii ”În numele legii” este îndreptată exclusiv spre corectitudine în abordări și toleranța zero față de interesele politice în general.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/mbc.md/modules/shows/vfiles_constructor.php on line 72

Cea mai recentă ediție

 

06.10.2015 08:11

05.10.2015 ÎN NUMELE LEGII: Proteste din Piața Marii Adunări Naționale - ce ne pregătește istoria

Pe 6 octombrie se împlinește exact o lună de proteste non-stop în Piața Marii Adunării Naționale. Corturile au fost instalate în fața guvernului începând cu 6 septembrie curent, la inițiativa Platformei ”Demnitate și Adevăr”. Printre cele mai importante solicitări ale manifestanților se numără demisia președintelui premierului, procurorului general, a șefilor de la CEC, CNA și organizarea de alegeri parlamentare anticipate. Acum o săptămână Partidul Socialiștilor, condus de Igor Dodon și formațiunea ”Partidul Nostru”, în frunte cu Renato Usatâi a organizat, un protest împotriva actualei guvernări.

Duminică de duminică, manifestațiile prindeau amploare. Protestatarii au pichetat mai multe instituții publice precum și reședința Președintelui Timofti. Pe 4 octombrie, cetățenii au venit din nou în Piața Marei Adunări Naționale. Și, în legătură cu aceasta pe parcursul întregii săptămâni se vehicula în societate faptul că s-ar pregăti confruntări de amploare, mai că nu eram speriați cu lovituri de stat și răsturnare de guvern.

Ce ne pregătește istoria? Cum vor evolua lucrurile? Vor ajunge oare locuitorii din orășelul demnității să ierneze în Piața Marii Adunări Naționale? Vom reuși oare noi, toți cei care am fost mințiți de actualii guvernanți să obținem dreptul la o viață cum se cade?

Răspunsul la aceste, dar și la alte întrebări, vom încerca să-l găsim în cadrul emisiunii ”În numele Legii”, în care vom discuta cu invitații: Victor Ciobanu – Editorialist; Stanislav Pavloschi – Ex-judecător la Cedo, avocat; Corneiul Popovici – Doctor, conferențiar universitar. 

Sondaj

Nu există nici un sondaj.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function generate_hot_faces_of_show() in /var/www/mbc.md/modules/shows/templates/hot_faces_of_show_template.php:2 Stack trace: #0 /var/www/mbc.md/templates/show_page_template.php(75): include_once() #1 /var/www/mbc.md/interfaces/default.php(64): include('...') #2 /var/www/mbc.md/content.php(654): include('...') #3 /var/www/mbc.md/index.php(78): include_once('...') #4 {main} thrown in /var/www/mbc.md/modules/shows/templates/hot_faces_of_show_template.php on line 2