Video

În numele legii

 

06.10.2015 11:11

05.10.2015 ÎN NUMELE LEGII: Proteste din Piața Marii Adunări Naționale - ce ne pregătește istoria

Pe 6 octombrie se împlinește exact o lună de proteste non-stop în Piața Marii Adunării Naționale. Corturile au fost instalate în fața guvernului începând cu 6 septembrie curent, la inițiativa Platformei ”Demnitate și Adevăr”. Printre cele mai importante solicitări ale manifestanților se numără demisia președintelui premierului, procurorului general, a șefilor de la CEC, CNA și organizarea de alegeri parlamentare anticipate. Acum o săptămână Partidul Socialiștilor, condus de Igor Dodon și formațiunea ”Partidul Nostru”, în frunte cu Renato Usatâi a organizat, un protest împotriva actualei guvernări.

Duminică de duminică, manifestațiile prindeau amploare. Protestatarii au pichetat mai multe instituții publice precum și reședința Președintelui Timofti. Pe 4 octombrie, cetățenii au venit din nou în Piața Marei Adunări Naționale. Și, în legătură cu aceasta pe parcursul întregii săptămâni se vehicula în societate faptul că s-ar pregăti confruntări de amploare, mai că nu eram speriați cu lovituri de stat și răsturnare de guvern.

Ce ne pregătește istoria? Cum vor evolua lucrurile? Vor ajunge oare locuitorii din orășelul demnității să ierneze în Piața Marii Adunări Naționale? Vom reuși oare noi, toți cei care am fost mințiți de actualii guvernanți să obținem dreptul la o viață cum se cade?

Răspunsul la aceste, dar și la alte întrebări, vom încerca să-l găsim în cadrul emisiunii ”În numele Legii”, în care vom discuta cu invitații: Victor Ciobanu – Editorialist; Stanislav Pavloschi – Ex-judecător la Cedo, avocat; Corneiul Popovici – Doctor, conferențiar universitar. 

Alte video