Video

În numele legii

 

09.10.2015 18:20

09.10.2015 ÎN NUMELE LEGII: Președintele Parlamenului riscă un dosar penal.

Convocate pe un termen nelimitat, protestele s-au răspândit în întreaga țară. Printre cele mai importante revendicări se numără organizarea de alegeri parlamentare anticipate, demisia președintelui, premierului, a șefilor de la, CNA, CEC și a procurorului general. MaI mult! Recent unele dintre aceste subiecte s-au discutat și în comisiile parlamentare.
Patru comisii parlamentare permanente au votat petru demiterea procurorului general, Corneliu Gurin, a directorului CNA, Viorel Chetraru, președintelui CEC, Iurie Ciocan, și a președintelui Curții de Conturi, Serafim Urechean, precum și a întregii componențe a CCA.
Care sunt șansele ca demisia acestor oficiali să fie votată și în plenul Parlamentului, cât de real ar fi acest lucru și care va fi impactul acestor demisii asupra societății, au fost discutate astăzi cu invitații emisiunii: Victor Stepaniuc, doctor în istorie, jurist, decan la facultatea Relații Internaționale și Științe Politice și Vladimir Țurcan, președintele comisiei parlamentare ”Drepturile Omului şi Relaţii Interetnice ". 

Alte video