Video

În numele legii

 

26.09.2014 10:22

26.08.2014 În numele legii, "Reforma justiției, o poveste?"

O luptă eficientă în combaterea corupţiei porneşte de la schimbarea gândirii. Declaraţia aparţine directorului Departamentului Crime Economice din cadrul Procuraturii Wuppertal din Germania, care s-a aflat inca in primavara in vizita la Chisinau. Facand abstractie de traducerea din germana, se pare ca autoritatile de la noi vorbesc si inteleg o cu totul alta limba cand e vorba de lupta cu coruptia.

Toate ar fi o inventie a presei, DACA, nu ar exista numeroasele declaratii ale diplomatilor, in special ale celor aflati pe final de mandat, care direct sau indirect au spus ca in Moldova nivelul de coruptie este mare iar lupta cu aceasta este mimata.

Aici este exemplul fostului ambasador german, Matthias Meyer, si a E.S. William Moser. Lista continua cu diplomati precum Pirkka Tapiola, Jaromir Kvapil, Ingrid Tersman, si altii.. In ultimul sau raport, Centrul de Resurse Juridice, spune ca „Experienţa ultimilor ani confirmă că voinţa de reformare este şubredă, si nu se va încununa de succes fără susţinere şi chiar presiune externă.” Despre aceste aspecte vorbim cu Mariana Kalughin, expert al Centrului de Analiza si Prevenire a Coruptiei, Stanislav Pavlovschi, fost judecător CEDO si Valeriu Pleșca, expert în securitate. 

Alte video

Sondaj

Nu există nici un sondaj.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function generate_hot_faces() in /var/www/mbc.md/modules/faces/templates/hot_faces_template.php:7 Stack trace: #0 /var/www/mbc.md/templates/vfiles_template.php(68): include_once() #1 /var/www/mbc.md/interfaces/default.php(64): include('...') #2 /var/www/mbc.md/content.php(654): include('...') #3 /var/www/mbc.md/index.php(78): include_once('...') #4 {main} thrown in /var/www/mbc.md/modules/faces/templates/hot_faces_template.php on line 7