21.11.2014 13:47

ATENȚIE LA CALITATEA PRODUSELOR ALIMENTARE! SE COMERCIALIZEAZĂ PRODUSE ÎN CONDIȚII INSALUBRE

Se pare că într-o societate modernă în care pretindem că trăim, mai persistă cazuri de producere și comercializare a produselor alimentare în condiții insalubre. Astfel, Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au descins verificări de specialitate la o întreprindere privată din capitală, specializată în prepararea şi comercializarea mezelurilor şi produselor din carne.

Percheziţiile autorizate au fost desfăşurate nemijlocit la secţia de producere în or. Cricova precum şi la oficiul central situat pe bd. Ştefan cel Mare din capitală.

La cererile poliţiştilor, administraţia firmei n-a putut prezenta toate actele de origine şi provenienţă a produselor din carne, informează direcția de poliția a mun. Chișinău. Respectiv s-a constatat, carnea era transportată fraudulos din regiunea transnistreană sau era procurată de la persoane fizice în lipsa certificatelor veterinar-sanitare, fiind păstrată în condiţii insalubre.

Poliţiştii au depistat în depozitul firmei peste 6 tone de carne, a căror termen de valabilitate expirase în luna august a anului trecut. Din respectiva cantitate de carne urma să fie preparate mezeluri şi diverse produse pentru consum uman. Imaginile Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău vorbesc de la sine. Totodată au fost elucidate grave încălcări şi în contabilitatea firmei.

Actualmente cazul este investigat sub aspect penal. Legislaţia în vigoare prevede amendă în mărime de la 60 000 la 100 000 lei sau închisoare de pînă la 6 ani.

Comentarii