17.11.2014 16:41

AUSTRIA, INTERESATĂ SĂ DESCHIDĂ AFACERI ÎN MOLDOVA

Republica Moldova este din ce în ce mai atractivă din punct de vedere economic. De acestă părere sunt austriecii care au participat astăzi la Forumul economic moldo-austriac. Misiunea economică austriacă a avut posibilitatea să cunoască mai multe despre țara noastră dar și despre perspectivele realizării noilor proiecte de cooperare între oamenii de afaceri din Moldova şi Austria.

La forumul de afaceri moldo-austriac au participat circa 30 de companii austriece mari. Cu această ocazie, prezent la forum, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a prezentat mai multe proiecte și a vorbit despre oportunitățile de investiții în domeniul agriculturii. Pentru a-i convinge pe austrieci mai bine de potențialul țării, ministrul a vorbit chiar în engleză.

Avem experiență mare în agricultură și un potențial mare de dezvoltare, dar în acelaș timp, avem mare nevoie de investiții. Mai întâi de toate trebuie să îmbunătățim sectorul de producere, pentru că aici avem mari probleme, dar ne este foarte greu fără investiții și fără oameni competitivi, care știu cum să o facă”, a declarat VASILE BUMACOV
ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Odată cu semnarea Acordului de liber schimb cu UE, țara noastră a devenit o platformă convenabilă pentru mulți investitori străini, fiind într-un proces dinamic de schimbare. În acest sens, președintele Camerei de Comerț și Industrie, Valeriu Lazăr a menționat că regulele de joc, vor fi aceleași ca și în Uniunea Europeană.

Oamenii de faceri, atât de la noi din țară cât și din Austria spun că sunt gata să coopereze, încât avem potențial și un climat de afaceri prietenos, mai ales acum după semnarea acordului de asociere cu UE.

Austria se situează pe locul 11 în topul ţărilor din Uniunea Europeană în care Moldova face exporturi. Până acum, țara noastră și Austria au încheiat 16 tratate internaţionale. Principalele domenii de interes comun sînt cooperarea economică, evitarea dublei impuneri, servicii aeriene, combaterea criminalităţii, protecţie socială și agricultură.

Comentarii