19.11.2014 11:30

BERD A DEVENIT ACȚIONAR LA BURSA DE VALORI BUCUREȘTI

BERD a devenit acționar la Bursa de Valori București după ce a cumpărat 4,99% din acțiunile acesteia, informează Agerpres. Banca a făcut investiția respectivă cu scopul de a dezvolta piața românească de capital prin investiții, consultanță tehnică și suport pentru reformă, se arată în comunicatul instituției financiare.

BERD și-a arătat interesul pentru piața românească de capital anterior tranzacției de cumpărare a acțiunilor BVB. Astfel, banca a subscris la ofertele publice inițiale ale distribuitorului de energie electrică, Electrica, și producătorului de gaze naturale Romgaz.

De asemenea, a participat la toate emisiunile de obligațiuni din ultimii doi ani, în cadrul unui program dedicat, scrie Agerpres. Publicația îl citează pe prim-vicepreședintele BERD, Phil Bennett care susține că banca va contribui la dezvoltarea, în continuare, a guvernanței corporative la BVB și la companiile listate pe Bursă.


La rândul său, directorul general al Bursei de Valori București, Ludwik Sobolewski, a explicat că obiectivul autorităților române din domeniu este acela ca BVB să devină centrul financiar pentru Europa de Sud-Est, precum și un nou centru de afaceri și inovare. Bursa de Valori București este listată pe propria piață reglementată din anul 2010. În septembrie 2014, la BVB erau listate 83 de companii. Capitalizarea totală a pieței este de circa 30 de miliarde de euro.

Comentarii