24.11.2014 13:53

FERMIERII EUROPENI VOR AVEA PROPRIA REȚEA DE SOCIALIZARE

Comisia Europeană crează o reţea de socializare pentru fermieri şi agro-cercetători. Un proiect în acest sens va derula prin intermediul Parteneriatul European pentru Inovaţie și va asigura un schimb de informaţii între practicienii din agricultură şi cercetători, noteză Ziarul Financiar.ro. Astfel, ferimerii din toată Europa, nu doar vor socializa între ei, dar vor putea aplica și la diferite proiecte de finanțare.

Potrivit comisarilor europeni, una din ideile pe baza cărora proiectul a fost clădit este aceea de a aduce la masa discuţiilor fermieri alături de cercetători astfel încât aceştia să găsească soluţii ce pot fi adaptate şi aplicate în ferme din întreaga Uniune Europeană fie că este vorba despre tehnologii în industria creşterii porcilor sau pachete de soluţii pentru a creşte productivitatea în agricultura bio.


Primii paşi făcuţi în acest proiect au însemnat strângerea persoanelor implicate în agrobusiness-ul european în jurul aceleaşi mese pentru evenimente de tip focus grup, astfel încât discuţiile să producă documente publice ce pot fi aplicate în teren şi de alte persoane implicate în agricultură.

Participarea la evenimentele de focus-grup este susţinută financiar de Comisia Europeană, participanţii nu sunt remuneraţi în niciun fel iar documentele rezultate în urma acestor evenimente devin publice.


Totodată, cei care se înscriu în agro-reţeaua socială au însă posibilitatea de a aplica împreună cu alţi jucători din agricultura europeană pentru proiecte ce se concentrează pe inovare prin intermediul liniilor de finanţare puse la dispoziţie de Bruxelles în perioada 2014-2020.

Astfel, există oportunităţi de finanţare pentru proiecte de inovare în programe precum cel pentru dezvoltare rurală, cel pentru Dezvoltare Regională sau Fondul Social European. La nivelul UE, bugetul total pentru aceste trei programe se ridică la 375 miliarde de euro.

Comentarii