11.11.2014 16:34

FIRMELE ROMÂNEȘTI AU ACCES LA BURSELE EUROPENE

Toate companiile listate la Bursa de Valori București vor putea fi tranzacționate oriunde în UE, transmite Capital.md. La începutul lunii noiembrie, Consiliul de administrație al Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat modificările necesare pentru extinderea emiterii certificatelor de depozit pentru toți emitenții listați în România.

În urma acestei decizii, toate societățile listate pe piața de capital din România vor putea să fie admise la tranzacționare și în alte state membre ale Uniunii Europene, prin intermediul certificatelor de depozit, se arată într-un comunicatul ASF.

Certificatele de depozit, care reprezintă un listing indirect, sunt valori mobiliare care conferă deținătorului drepturi și obligații aferente acțiunilor suport, precum și dreptul de a obține, prin conversie, astfel de acțiuni. Capital. ro scrie că anterior acestor modificări, certificatele de depozit puteau fi emise doar în condițiile în care acestea urmau să fie admise la tranzacţionare într-un stat membru și aveau la bază acțiuni și drepturi de alocare speciale.

Comentarii