18.11.2014 16:17

ȘI ÎN MEDICINĂ POȚI CONSTRUI O AFACERE. IATĂ CÂTEVA IDEI

Sistemul medical de la noi din țară încă este slab și departe de a întruni toate condițiile și normele europene. Cu toate acestea, există loc pentru antreprenorii care au sau doresc să-și deschidă o afacere în domeniul sănătății. Astăzi, de ziua antreprenorului în medicină, eveniment organizat în premieră în Republica Moldova, oficialii din mediul sănătății au încercat să ne convingă de faptul că și în medicină putem să construim o afacere.

Evenimentul organizat în cadrul săptămânii globale a antreprenoriatului, a adunat decidenți din toate sferele de activitate ale medicinii autohtone. Scopul evenimentului a fost de a promova idei și a construi noi sisteme antreprenoriale. Prezent la eveniment, viceministrul sănătății Mihai Ciocanu, a vorbit atât despre cum să-ți inițiezi o afacere în Republica Moldova cât și despre sistemul actual al medicinii private.

De cealaltă parte, directorul Agenției Medicametului și Dispozitivelor Medicale, Alexandru Coman recunoaște că avem un sistem medicinal și antreprenorial încă slab dezvoltat, dar consideră că în timpul apropiat datorită investițiilor și reformelor din sistem vom atinge acel nivel mult așteptat.

Evenimentul face parte din Săptămâna Globală a Antreprenoriatului, care este organizată anual, deja de şase ani la rând în 153 de state membre ale Reţelei Globale a Antrerpenoriatului. În Republica Moldova, GEW are loc al doilea an şi este o reuniune inter-disciplinară a campionilor în startupuri, atreprenorilor, investitorilor, cercetătorilor, liderilor de opinie şi factorilor de decizie care lucrează împreună pentru promovarea ideilor şi construirea ecosistemelor antreprenoriale.

Comentarii