11.11.2014 16:30

MOLDOVA ARE NEVOIE DE UN REBRANDING! MIEPO SE AFLĂ ÎN CĂUTAREA IDEILOR GENIALE

Moldova are nevoie de un Rebranding. De această părere sunt reprezentanții Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova, care au lansat recent proiectul
”Hackathonul -Generatorul de idei pentru Moldova”.

Prin acestă inițiativă, organizatorii speră să găsească tineri programatori, designerii IT și experții din domeniul social media, ce au o pasiune comună pentru tehnologie și o dorință de a aduce un plus valoare în promovarea țării.

Programul generatorul de idei pentru Moldova, are drept obiectiv crearea unei platforme virtuale inovative care ar susține producătorii autohtoni în efortul lor de a se promova pe piețele externe. Potrivit organizatorilor, ideea unui astfel de proiect ar spori nivelul de cunoaștere a produselor fabricate în Moldova cât și de unde ar putea fi acestea procurate.

Evenimetul de lansare a adunat, experți și producători din domeniul vitivinicol, textil și turism. Fiecare și-a prezentat pe rând sectorul său și puteau să interacționeze direct cu generatorii portalelor IT. Potrivit reprezentanților sectorului de producere, crearea unei platforme virtuale ar fi o idee mai mult decât necesară, deoarece străinii ar cunoaște în ansamblu mai multe despre ceea ce reprezintă și ce produce țara noastră.

Deși Republica Moldova se află printre primele 10 ţări din lume cu cea mai mare viteză a internetului, informația virtuală este mai mult negativă decât pozitivă, iar la acest capitol reprezentanții IT sunt de părere ca ar trebui să lucrăm mai mult și să ne asumăm mai multe lucruri.

Proiectul ”Hackathonul -Generatorul de idei pentru Moldova” are drept scop crearea unui spațiu virtual pentru a promova țara și produsele noastre autohtone la ”World Expo 2015”, de la Milano.

Comentarii