16.11.2016 09:15

Moldova va extinde cooperarea cu Bulgaria

Guvernul Moldovei se pronunţă pentru dinamizarea relaţiilor bilaterale cu Bulgaria în toate domeniile de activitate.

Acest fapt a fost menționat de către prim-ministrul Pavel Filip în cadrul întrevederii cu preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, aflat într-o vizită oficială în Moldova.

Premierul moldovean l-a felicitat pe Rosen Plevneliev cu ocazia conferirii celei mai înalte distincţii de stat a Republicii Moldova, Ordinul Republicii. În context, el a menţionat că aceasta reprezintă o expresie de mulţumire preşedintelui Bulgariei pentru sprijinul acordat Moldovei.

„Am simţit mereu acest sprijin şi în continuare avem parte de el, mai ales în ceea ce ţine de parcursul european al ţării noastre”, a accentuat Pavel Filip.

La rîndul său, preşedintele bulgar a remarcat faptul că, de la întrevederea sa cu premierul Pavel Filip, care a avut loc în contextul participării celor doi oficiali la sesiunea a 71-a a Adunării Generale ONU, la New York, în luna septembrie curent, este vizibil progresul înregistrat de Moldova şi realizările obţinute în promovarea reformelor. Rosen Plevneliev a menţionat că Bulgaria va continua să sprijine ţara noastră în parcursul ei european şi să-şi împărtăşească experienţa în diverse domenii.

În cadrul discuţiei, interlocutorii au abordat subiecte ce vizează posibilităţile de extindere a relaţiilor comerciale între cele două state şi valorificarea potenţialului economic şi investiţional.

De asemenea, părţile au discutat despre integrarea reprezentanţilor minorităţii bulgare în Moldova şi importanţa menţinerii unui dialog constructiv între autorităţile celor două state, inclusiv pentru a ajuta populaţia de etnie bulgară din ţara noastră să cunoască beneficiile integrării europene, avînd la bază experienţa Bulgariei.

SURSA

Comentarii