12.11.2014 15:35

PREȚUL PETROLULUI NU ÎNCETEAZĂ SĂ SCADĂ

Prețurile pentru petrolul Brent și WTI nu încetează să scadă pe bursele internaționale, transmite Deutsche Welle. Publicația scrie că situația este influențată de suprasaturarea pieței și lipsa semnalului că țăriel OPEC ar intenționa să-și reducă volumele de petrol.

Potrivit agenției AFP, citată de Deutsche Wele, prețul pentru petrolul american WTI a scăzut în dimineața zile de azi cu 46 de cenți până la 77,48 dolari per baril. Barilul de petrol Brent a avut o cotație mai mică cu 47 de cenți și a ajuns la nivelu de 81,2 dolari. Din luna iunie și până acum, prețurile pentru acest tip de petrol au scăzut cu tocmai 30%, precizează publicația germană. Experții economici susțin că țările OPEC nu sunt gata să reducă extragetrea ”aurului negru”.

Tot la acest subiect, agenția de presă Interfax scrie că ministrul Industriei petroliere din Kuweit, Ali Al-Omair a declarat anterior că țara sa nu-și planifică astfel de acțiuni, iar ministrul Energeticii din Emiratele Arabe Unite, Suhale Muhammed al-Mazroui a recunoscut că piața de petrol se confruntă cu o suprasaturare.

Ministrul însă a precizat că această suprasaturație nu este creată artificial de țările OPEC, așa cum s-a vehiculat în presă. Deutsche Welle precizează că investitorii sunt foarte atenți acum la declarațiile oficiale ale celor 12 țări-membre ale OPEC, cu atât mai mult cu cât pe 27 noiembrie acestea se vor reuni într-o ședință la Viena.

Comentarii