18.11.2014 16:08

PRIMĂRIA REGLEMENTEAZĂ PLATA ÎN ADAOS PENTRU APĂ

Întreprinderea Municipală Infocom Chișinău va recalcula surplusul de apă pe care o va reține de la consumatorii din sectorul rezidențial, astfel, încât, fiecare consumator să nu achite mai mult decât cîte 4 metri cubi de apă rece și caldă.

Astfel, dacă într-un bloc locativ va fi înregistrată o diferență între datele contorului comun de apă și apometrele individuale, consumatorii vor achita suplimentar nu mai mult de 2 metri cubi de apă potabilă și nu mai mult de 2 metri cubi de apă caldă pe lună. Decizia afost luată de Primăria municipiului Chișinău, ca răspuns la numeroasele plângeri ale locuitorilor capitalei referitor la facturile pentru apă, precum și din cauza lipsei unor reglementări a prestpării acestor servicii.

Primăria Municipiului recomandă, de asemenea, regiei Apă-Canal Chișinău, "Termocomului" și administratorilor blocurilor de locuit să convingă proprietarii de apartamente și locatarii să-și instaleze contoare individuale de apă în toate apartamentele și să verifice periodic funcționalitatea acestora.

Comentarii