27.04.2015 12:17

Quai de L’Ile 700 combinations: Formele infinitului

Anul 2014 a fost copleşitor pentru admiratorii mărcii Vacheron Constantin. Între evoluţia din spectrul temelor tradiţionale şi lovitura de teatru dată de apariţia celui mai complicat ceas din lume, nuanţele creative materializate prin mecanică şi artă devin greu de cuantificat.

Noutăţi de o asemenea anvergură nu apar în fiecare zi în orologerie (poate nici măcar într-un deceniu), aşa încât prezentarea recentă a pieselor Vacheron Constantin Maitre Cabinotier Astronomica a marcat puternic lumea orologieră. Sub carcasa acestui ceas sunt reunite nu mai puţin de 15 complicaţii, relatează revista TEMPORIS.

Aplicarea noţiunilor de “faţă” şi “verso” în cazul său nu mai este posibilă. Ceasul are arătătoare şi cadrane complexe pe ambele părţi ale carcasei. Eventual, se poate vorbi despre o faţă purtată la vedere şi o faţă opusă. Aflat pe partea expusă atunci când ceasul se află la mână (forma bridelor pentru prinderea curelei confirmă acest lucru), calendarul perpetuu funcţionează cu o acurateţe care exclude orice ajustare timp de 400 de ani. Cât despre spectacolul timpului sideral, al calendarului astral şi zodiacal, aflate pe cealaltă parte, acesta înfăţişează harta cerului vizibil din emisfera nordică şi repere la scară cosmică ale timpului. Tratarea în detaliu a acestui ceas ar epuiza spaţiul acestui articol, în care dorim să facem o succintă trecere în revistă a celor mai importante realizări cu care se poate mândri Vacheron Constantin în 2014.

Mai notăm că diametrul carcasei din aur alb este de 47 mm, grosimea măsoară 19,1 mm, iar mecanismul Calibru 2755-B1 are o rezervă de mers de 58 de ore. Ceasul Vacheron Constantin Maitre Cabinotier Astronomica a putut fi văzut în premieră la standul mărcii din cadrul salonului Watches and Wonders de la Hong Kong (30 septembrie – 2 octombrie).

Comentarii