06.11.2014 10:46

RUSIA A EXPULZAT APROXIMATIV 2000 DE STRĂINI

Peste 50.000 de străini au fost verificați și aproape 1.900 au fost expulzați în urma unei vaste operațiuni efectuate la Moscova de poliție și de serviciile pentru migrație, a anunțat ieri Ministerul rus de Interne. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, până la această oră, nu sunt informații referitor la numărul moldovenilor incluși în această listă.

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Interne,în cadrul operațiunii au fost constatate 10 mii de încălcări administrative. 1.900 de persoane au fost expulzate din Rusia și 370 de persoane au fost plasate în centre de detenție a persoanelor străine, scrie Itar-Tass.


Operațiunea, numită 'Migrantul-2014', s-a desfășurat în perioada 23 octombrie — 1 noiembrie și a fost organizată în cooperare cu Serviciul Federal de Securitate și cu sprijinul Primăriei din Moscova.

Lupta împotriva imigrației ilegale constituie una dintre principalele teme aflate în centrul dezbaterilor politice de la Moscova, în capitala rusă având loc anual operațiuni care vizează controlul imigranților.

Potrivit ultimului recensământ, realizat în 2010, Moscova numără 12 milioane de locuitori, dar potrivit experților această cifră este cu mult mai mare , ținându-se cont de numărul migranților fără acte în regulă. Organizațiile neguvernamentale estimează la un milion numărul celor care muncesc în capitala rusă fără autorizații legale.

Comentarii