18.11.2014 16:58

RUSIA ELABOREAZĂ O LEGE CU PRIVIRE LA FALIMENTUL PERSOANELOR FIZICE

Federația Rusă intenționează să creeze instituția care va gestiona problemele cetățenilor, aflați în faliment. Duma de Stat, la recomandarea Comitetului de profil pentru u Proprietate va examina în lectura a doua amendamentele corespunzătoare la Legea "Cu privire la faliment".

Amendamentele respective prevăd instituirea procedurii de faliment în cazul persoanelor fizice unei persoane fizice în ceea ce privește procedurile de faliment în cazul în care mărimea datoriei neachitate a acestora depășește suma de 500 mii. ruble. Inițial, se vorbea despre suma de 50 mii de Ruble.


Însăși cetățenii vor putea iniția procedura de falimentare, sau, în anumite cazuri - autoritățile competente ori instituțiile guvernamentale de credit în care mărimea datoriei depășește valoarea averii debitorului, iar persoana fizică nu a reușit să ramburseze în termen de o lună, cel puțin 10% din datorie.


Certățenii și antreprenorii individuali vor avea posibilitatea să-și reeșaloneze datoriile pe un termen de la șase luni la trei ani. În cazul în care datoria nu va fi achitată până la data scadenței, persoanele fizice sau antreprenorii individuali vor fi declarați falimentari, li se va interzice să ia credite în următorii cinci ani și vor fi impuse restricții la ocuparea funcțiilor de administrare. Antreprenorii individuali de asemenea, vor fi privați de dreptul de a activa pe parcursul următorilor cinci ani.

Comentarii