18.11.2014 16:04

RUSIA ÎȘI MĂREȘTE REZERVELE DE AUR

În ultimii zece ani, Banca Centrală a Rusiei a cumpărat foarte activ aur pentru suplinirea propriilor rezerve, transmite The Gardian, citat de Vestifinance.ru. Publicația scrie că doar în trimestrul III al anului curent, Rusia aprocurat aproape 60% din aurul vândut la nivel mondial.

În acest fel, Rusia a reușit să depășească China după volumul rezervelor de aur, iar la nivel global a ocupat poziția numărul șase. În acest an, aurul deține o pondere de 10,6% din volumul total al rezervelor Băncii Centrale a Rusiei, comparativ cu 8,4% în 2013.

Potrivit datelor Consiliului Mondial al Aurului, în primele nouă luni ale anului curent, aceste rezerve s-au mărit cu 115 tone de aur. Anul trecut însă rezervele au crescut cu 80 de tone. The Guardian scrie că Banca Centrală a Rusiei continuă trendul anului 2010, când conjunctura economică a dictat regulatorilor celor mai dezvoltate țări să cumpere masiv aur.

Pe de altă parte, unii experți economici susțin că, prin aceste acțiuni, Rusia ar putea scăpa de dependența față de dolarul american și să evite eventuale sancțiunile din partea SUA.

Comentarii