17.11.2014 13:15

START SĂPTĂMÂNII GLOBALE A ANTREPRENORIATULUI

Astăzi demarează săptămâna Globală a Antreprenoriatului. În perioada 17 – 23 noiembrie 2014, și în Republica Moldova va fi organizată Global Entrepreneurship Week. Evenimentul este organizat pentru al doilea an consecutiv și este organizat de Rețeaua Globală a Antrerpenoriatului în Moldova.

Pentru prima data despre săptămâna Globală a Antreprenoriatului s-a vorbit în 2007, perioada când s-a declanșat criza mondială. Evenimentul a luat amploare însă în 2008, an complicat pentru antreprenoriat, când mai multe companii intrau în faliment, multe persoane rămâneau fără lucru. În această perioadă se cerea crearea unei platforme care să le permit antreprenorilor să se unească și să confrunte împreună provocările crizei economice. Pornit ca un atelier de lucru organizat de Fundația Kauffman, în orașul american Kansas City, la scurt timp GEW s-a extins la nivel international, acum comunitatea numără 153 de state.


Anul acesta evenimentul va fi mai mult concentrat în Capitală, dar evenimente vor fi organizate și în alte localități, precum ar fi Bălți și Cimișlia. De asemenea, reprezentanți ai unor industrii, precum cea a IT, sănătății, fashion, creative vor prezenta situația în domeniu și vor face o analiză a oportunităților care le au. O premieră pentru Republica Moldova este organziarea Zilei Mondiale a Antrerpenoriatului Feminin, care este celebrată la nivel global. Pe 19-20 noiembrie, va fi realizat un atelier de lucru pentru 50 de femei antreprenoare, de către experți din România și Republica Moldova.

În același timp, la nivel global vor avea loc finalel concursurilor la care Republica Moldova va avea reprezentanți. Printre acestea se numără Cupa Businessului Creativ, Get In The Ring (Bătălia investițiilor de 1.000 000 de Euro), dar și finala Cupei Agribusinessului Progresiv.

Comentarii