19.11.2014 16:11

STRATEGIILE DE DEZVOLTARE A TURISMULUI NU DAU ROADE

Strategiile de dezvoltare a turismului în Moldova încă nu dau roade. Dovadă în acest sens sunt datele Biroului Național de Statistică.

Raportul recent arată că în primele nouă luni ale anului curent, numărul turiștilor care ne-au vizitat țara a fost într-o scădere de 5,5%. Mai mult de jumătate din cei 9,2 mii de turiști străini au venit în Republica Moldova în scopuri de odihnă și agrement, alte 35% ne-au vizitat țara în scopuri de afaceri și doar 5% - pentru tratament. Interesați de țara noastră sunt turiștii din România, Federaţia Rusă, Ucraina, Germania și SUA.

În același timp, numărul de conaționali, dornici să cunoască alte țări, a sporit cu 14,3% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și au însumat 160,5 mii. Aceștia au preferat să călătorească, în principal, în Turcia, Bulgaria, Grecia, România și Ucraina. În mod surpinzător a crescut numărul moldovenilor care participă la turismul intern, cu tocmai 31,9%. Însă aproape 51% dintre aceștia s-au deplasat în scopuri turistice în Chișinău, 23% au vizitat localitățile din centrul țării și 20% în zona de sud.

Comentarii