17.11.2014 12:58

SUMMITUL G20: DIVERGENȚELE DINTRE RUSIA ȘI OCCIDENT, CEL MAI DISCUTAT SUBIECT

Summitul G20 de la Brisbane s-a încheiat în lipsa președintelui rus, Vladimir Putin, care a părăsit în grabă evenimentul, transmite BBC. Potrivit presei, discuțiile pe teme economice au fost eclipsate, pe parcursul reuniunii, de divergențele diplomatice dintre Rusia și Occident.

Prima zi a summitului a fost marcată de discuțiile privind situația tensionată din Ucraina. Liderii Australiei, SUA și Japoniei au cerut Rusiei să înceteze operațiunile din Estul Ucrainei. Președintele SUA Barack Obama a declarat că Rusia va fi izolată, dacă Vladimir Putin nu se conformează prevederilor internaționale privind conflictul respectiv.

El a menționat că actualele sancțiuni impuse Rusiei sunt destul de dure, însă acestea ar putea fi amplificate prin mecanisme suplimentare. BBC transmite că președintele rus, Vladimir Putin, nu s-a arătat deranjat de presiunile respective și a declarat că discuțiile în cadrul summitului au fost constructive.

La sfârșitul reuniunii, prim-ministrul Australiei, Tony Abbot a vorbit despre acordurile economice la care au ajuns marile puteri ale lumii. Potrivit lui, în următorii cinci ani economia mondială ar putea înregistra o creștere de 2,1% dacă vor fi implementate măsurile la care s-a convenit.

Comentarii