28.01.2015 14:23

Va fi sau nu Rusia sancționată de UE?

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, se opune instituirii de noi sancțiuni împotriva Rusiei, pe fondul escaladării conflictului din estul Ucrainei, relatează agenția ucraineană de presă Unian.

Potrivit oficialului, UE trebuie să arate clar Rusiei că se poate ajunge la pace doar prin negocieri și nu prin confruntare militară.

'Sancțiunile (în vigoare) sunt destul de eficiente. Noi este nevoie de altele noi', a afirmat Schulz, într-o declarație pentru agenția de presă APA.
'Mă îndoiesc că instituirea de noi sancțiuni va pune capăt crizei" ucrainene, a opinat el, subliniind că pentru rezolvarea conflictului din Ucraina este nevoie să se insiste cu răbdare asupra dialogului, pe baza acordurilor de la Minsk.
Amintim că ieri Președintele SUA, Barack Obama, și cancelarul german Angela Merkel au convenit, într-o discuție telefonică, asupra necesității de a sancționa Rusia pentru nerespectarea obligațiilor care îi revin în temeiul acordurilor de la Minsk, menite să pună capăt conflictului din Ucraina.
Între timp, s-a făcut auzită și reacția Moscovei. Rusia nu-și va revizui decizia privind alipirea Crimeii și portului Sevastopol, în pofida presiunilor fără precedent prin sancțiuni care sunt exercitate asupra sa, a declarat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, informează agenția de presă Tass.
'În primul rând, obiectivul celor care au organizat acest lucru — Occidentul, Washingtonul, puterile occidentale — este de a îngenunchea țara noastră, de a-i distruge economia, de a stârni nemulțumire față de deciziile președintelui, guvernului, care au fost legate în principal de exprimarea doleanței naționale de reunificare a Rusiei cu Crimeea și Sevastopol', a conchis Dmitri Rogozin.

Comentarii