05.11.2014 16:17

VINIFICATORII MOLDOVENI AU CUCERIT POLONIA

De la începutul anului 2014 Republica Moldova a exportat 3,1 milioane de litri de vin îmbuteliat, cu 9 la sută mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent, însumând 16 la sută din totalul exporturilor.

Acest succes se datorează promovării în Polonia a vinului moldovenesc, consideră reprezentanții Oficiului Național al Viei și Vinului. Precizăm că pe 28 octombrie curent, 20 de producători autohtoni și-au prezentat vinurile la Galeria de artă Zacheta din Varșovia, cel mai important centru cultural din Polonia. Evenimentul a fost organizat de Oficiul Național al Viei și vinului cu suportul partenerului strategic, priectul USAID CEED II și cel al MIEPO.

Vernisajul vinului organizat în Polonia face parte din Programul de marketing al Oficiului Național al Viei și Vinului, care are drept obiectiv diversificarea piețelor de export pentru vinurile promovate sub brandul "Wine of Moldova" , în special a pieței Uniunii Europene.

În cadrul evenimetului au fost organizate conferințe de presă, recepții și degustații la care au participat circa 100 de reprezentanți ai businessului polonez, distribuitori de vinuri, proprietari de magazine, precum și jurnaliști străini care vor scrie mai multe materiale promoționale despre vinurile moldovenești. Reprezentanții oficiului susțin că încearcă să promoveze consumul vinurilor noastre nu din punct de vedere cantitativ, ci calitativ, cu scopul de a îmbunătăți imaginea Moldovei, ca țară vinicolă.

Comentarii