15.01.2016 13:54

LG prezintă primul televizor 8K Super UHD care va putea fi cumpărat de oricine

Descris ca fiind gata pentru producţie de serie, primultelevizor 8K Super UHD oferă un ecran măsurând 249 cm în diagonală şi o sumedenie de tehnologii avansate.

Cunoscut drept LG UH9800, noul televizor aşteptat să fie demonstrat în faţa publicului cu ocazia expoziţiei CES 2016 (5 - 8 ianuarie) are la bază un ecran IPS augmentat cu tehnologie LG True Black şi Contrast Maximiser, promiţând o experienţă de vizionare la calitate de invidiat.

Corespunzător rezoluţiei 7680x4320 pixeli, formatul 8K permite afişarea unor imagini de până la 4 ori mai clare decât este posibil cu un televizor 4K obişnuit şi de 16 ori mai clare decât poate afişa un televizor Full HD. Desigur, pentru a percepe toate aceste detalii avem nevoie şi de o sursă adecvată pentru semnal video, generat folosind camere video 8K şi transmis fără pierderi notabile de calitate. Din păcate oferta foarte limitată de conţinut video 8K disponibil pentru vizionare face din achiziţia unui televizor 8K Super UHD o investiţie nu doar costisitoare, ci şi aproape inutilă.

Din fericire, LG completează oferta Super UHD TV şi cu noi modele de televizoare 4K, mai adecvate pentru oferta de conţinut disponibil în prezent pentru vizionare. Astfel, în funcţie de ambiţii şi bugetul disponibil avem de ales între seria UH9550 cu ecran de 86˝ şi seria UH9500 cu ecran de 65˝, ambele oferind ecran IPS cu tehnologie LG True Black şi Contrast Maximiser, respectiv procesare HDR Plus pentru o experienţă de vizionare în stil HDR, chiar şi fără o sursă video filmată în acest mod.

Vârful de gamă LG UH9550 este pus în valoare cu o carcasă de numai 6.6 mm grosime, încadrând un ecran cu ramă ˝aproape invizibilă„. Ambele modele completează experienţa vizuală cu sunet redat prin difuzoare semnate de experţii Harman-Kardon, reducând nevoia pentru un sistem audio dedicat.

Pentru moment, veştile nu indică nimic nou pe segmentul televizoarelor OLED, decizia nefiind tocmai surprinzătoare date fiind costurile foarte ridicate la care sunt produse aceste ecrane. Situaţia s-ar putea îmbunătăţii, însă nu mai devreme de anul 2018, când este programată darea în funcţiune a unei noi fabrici LG destinată producerii de ecrane OLED.

Sursa: go4it.ro

Comentarii