16.05.2019 14:16

Prinţul Harry a primit despăgubiri din partea unei agenţii de presă

Prinţul Harry al Marii Britanii a primit despăgubiri "substanţiale" şi scuze publice din partea unei agenţii de presă ai cărei fotografi au publicat imagini ale locuinţei acestuia, a anunţat palatul Buckingham, reşedinţa oficială a reginei Elizabeth a II-a.

Avocatul prinţului a spus că reporteri ai Splash News and Picture Agency au realizat fotografii şi înregistrări video cu locuinţa din Oxfordshire, centrul Marii Britanii, a lui Harry, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro

Imaginile au fost realizate dintr-un elicopter care a survolat reşedinţa ducilor Harry şi Meghan de Sussex.

Cei doi au fost nevoiţi să se mute după ce au fost realizate imaginile, din motive de securitate, potrivit avocatului.

Ducii de Sussex reprezintă un subiect de mare interes pentru presa din Marea Britanie, fiind trataţi ca nişte staruri de la Hollywood. Ei au cerut presei în numeroase rânduri să le fie respectat dreptul la viaţă privată.

Fotografii Splash - una dintre cele mai mari agenţii specializate în informaţii despre vedete - au reuşit să fotografieze inclusiv interiorul unor camere din acea locuinţă. Fotografiile au fost publicate de cotidianul The Times şi alte site-uri.

Reprezentanţii Splash au declarat că decizia de a fotografia locuinţa a fost "o eroare de judecată".

Harry şi fratele său, prinţul William, nu au făcut un secret din faptul că nu suportă presa, după moartea mamei lor, prinţesa Diana, în 1997, într-un accident de maşină produs pe când era vânată de paparazzi la Paris.

La începutul lunii, Harry şi Meghan au renunţat la şedinţa foto în faţa jurnaliştilor cu ocazia naşterii fiului lor, un obicei respectat de membrii familiei regale de peste 40 de ani.

Anul trecut, Harry şi Meghan au permis accesul unui singur reporter la capela St. George de la castelul Windsor unde a avut loc ceremonia lor de căsătorie.

La rândul lor, William şi soţia sa au câştigat procesul intentat unei reviste franceze, după ce aceasta a publicat fotografii topless ale ducesei Kate de Cambridge, în 2012.


SURSA

Comentarii