02.11.2015 10:11

Victimele catastrofei aeriene, transportate acasă

Avionul cu corpurile neînsuflețite a 144 de victime din cele 224 ale accidentului aviatic produs sâmbătă în peninsula Sinai din Egipt a aterizat astăzi dimineață pe aeroportul Pulkovo din Sankt-Petersburg. Către sfârșitul zilei mai este așteptat și cel de-al doilea avion cu victimele catastrofei.

Cadavrele urmează să fie identificate la Sankt-Petersburg, în acest scop fiind colectate peste 200 de mostre ADN de la rudele victimelor, informează Interfax.

La locul prăbușirii aeronavei ruse A321 lucrează peste 100 de de salvatori ai Ministerului Situațiilor Excepționale din Rusia. În cursul zilei de astăzi au mai fost găsite încă 12 fragmente din fuselaj.

Menționăm că avionul rusesc de tip Airbus A321 care avea la bord 217 pasageri, dintre care 17 copii și șapte membri ai echipajului, s-a prăbușit sâmbătă, la scurt timp după decolarea din Sharm el-Sheikh, într-o zonă din Peninsula Sinai din Egipt.

Gruparea Stat Islamic în Egipt a afirmat pe Twitter că a doborât avionul, din cauza raidurilor ruse în Siria, însă informația nu a fost confirmată de Rusia, iar autoritățile egiptene susțin că nici un indiciu nu duce la concluzia că aeronava ar fi fost doborâtă.

Comentarii