18.11.2014 12:52

BUDAPESTA, ÎN PROSTESTE ÎMPOTRIVA LUI VIKTOR ORBAN

Zeci de mii de manifestanți au ieșit ieri pe străzile Budapestei la protest. Aceștia și-au manifestat indignarea față de politica premierului Viktor Orban, care vrea să taxeze traficului de date pe internet notează Agerpres.ro.

Adunată în fața Parlamentului, mulțimea, estimată de un fotoreporter al Agenției France Press la circa 25.000 de persoane, au scandat 'Orban, afară!'. După împrăștierea manifestanților, câteva mii de persoane au rămas pe loc și au izbucnit ciocniri cu poliția când unii indivizi au încercat să pătrundă în parlament.

Ulterior, sute de polițiști au ocupat poziție în fața intrării în clădire. Această serie de manifestări are loc din cauza unui proiect de lege, considerat ca un pericol pentru libertățile civile, vizând taxarea traficului de date pe internet. Pus sub presiune și aspru criticat de Washington și Bruxelles, Viktor Orban a anunțat în cele din urmă la sfârșitul lunii octombrie retragerea acestei inițiative legislative.

Abandonarea taxei pe internet, după enormele manifestații din octombrie, reprezintă unul din rarele eșecuri ale premierului Orban după instalarea sa la putere în 2010. Viktor Orban, stârnește numeroase critici în Europa și în Statele Unite pentru reformele sale, considerate de adversari o primejdie la adresa libertăților justiției și mass-media.

Comentarii