13.06.2014 09:55

50 MIL. EURO PENTRU PARCURSUL EUROPEAN AL MOLDOVEI

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, dă asigurări că Uniunea Europeană va ajuta și va sprijini, în continuare, Republica Moldova pentru a asigura un trai decent cetățenilor. Totodată, oficialul european a specificat că Acordul de Asociere va aduce mai multe beneficii pentru țara noastră.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe susținute în comun cu prim-ministrul Iurie Leancă, în cadrul căreia cei doi oficiali au semnat patru acorduri de peste 50 de milioane de euro.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso susţine că alegerea Republicii Moldova de a merge în Uniunea Europeană trebuie să fie un proiect naţional şi nu dorinţa unui politician sau a unui partid politic.

Totodată, Barroso a spus că Moldova trebuie să continue lupta cu corupţia, obţinerea independenţei justiţiei, dar şi reformarea domeniilor importante în edificarea unui stat democratic. El a mai asigurat că țara noastră va primi asistenţă financiară în toate domeniile, cum ar fi în economie, dezvoltare rurală, edificarea statului de drept, energetică.

Jose Manuel Barroso a sosit ieri la Chișinău cu o vizită de două zile în cadrul căreea are planificate întrevederi cu înalți demnitari din Moldova, precum și pentru a participa la Conferinţa Investiţională Republica Moldova - Uniunea Europeană.

De la Chişinău, oficialul european va pleca în Georgia, iar vineri îşi va încheia turneul în regiune cu o vizită în Azerbaidjan.

Comentarii