23.11.2016 15:30

Filip cere transparență în compensarea activelor băncilor lichidate

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat optimizarea costurilor asociate cu lichidarea celor trei bănci comerciale, precum și asigurarea transparenței în rambursarea activelor lor.

El a făcut acest lucru în cadrul ședinței Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit.

În cadrul ședinței au fost examinate etapele și procesul de recuperare a activelor și a mijloacelor financiare, comercializarea gajurilor, precum și rambursarea creditului de urgență.

La ședință au fost abordate aspecte legate de progresele înregistrate de organele de drept responsabile de investigarea fraudei bancare, măsurile întreprinse și dificultățile întîmpinate.

În context, premierul s-a interesat despre modul de examinare a acțiunilor civile aflate în instanțele judecătorești din Republica Moldova, la care băncile comerciale în proces de lichidare sînt parte, insistînd inclusiv asupra necesității continuării procesului de optimizare a cheltuielilor legate de lichidare, precum și a asigurării transparenței procesului de recuperare a activelor.

Comitetul permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit a fost instituit la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip și reprezintă o platformă de discuţie avînd ca sarcină asigurarea interacțiunii între instituțiile statului în vederea gestionării eficiente și operative a cazurilor de interes social sporit.

SURSA

Comentarii