04.10.2016 14:31

Filip: Moldova revine pe harta investitorilor internaţionali

Autorităţile Moldovei readuc ţara pe harta investitorilor internaţionali, demonstrînd că vor afaceri serioase, investiţii transparente, nu aranjamente din umbră.

O declarație în acest sens a făcut prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, la inaugurarea oficială a forumului „Moldova Business Week”.

La lucrările acestui forum de trei zile vor participa reprezentanţi ai companiilor străine și autohtone, băncilor comerciale, asociațiilor de afaceri, partenerilor de dezvoltare internaționali, dar şi ai instituţiilor statului, pentru a discuta şi a identifica soluţii în vederea îmbunătăţirii climatului de afaceri în Moldova.

Cel mai important eveniment economic al anului din ţară se desfăşoară sub înaltul patronaj al şefului Guvernului. La inaugurarea solemnă a forumului Pavel Filip a menţionat că „Moldova Business Week” este un eveniment la care personal ține foarte mult și a insistat să fie inclus drept acțiune prioritară pe agenda Guvernului pentru anul curent.

„Acest eveniment are o importanță foarte mare pentru noi. Practic, punem Moldova pe harta investitorilor internaționali, arătam că vrem afaceri serioase, investiții transparente, nu aranjamente din umbră. Este săptămîna cînd vom vorbi cu glas tare despre avantajele și realizările economiei noastre, dar şi vom fi gata să răspundem pentru neajunsurile și eșecurile la nivel de politici și implementări. Este o săptămînă în care vom face să apropiem mai multe comunități și sfere: publicul cu privatul, străinii cu autohtonii, proiecte și resurse, oportunități și riscuri, așteptări și experiențe”, a declarat prim-ministrul.

SURSA

Comentarii