04.11.2016 09:46

Filip a promis suport comunităţii de business

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a confirmat deschiderea Guvernului pentru depăşirea impedimentelor cu care se confruntă mediul de afaceri şi a promis să sprijine comunitatea de business.

El a declarat acest lucru în cadrul întîlnirii cu o delegaţie a companiei Lafarge Ciment Moldova, condusă de noul director general Jean-Michel Pons.

Prim-ministrul l-a felicitat pe noul conducător al grupului cu prilejul delegării în Moldova, menţionînd că mandatul acestuia corespunde unei perioade de reforme intense prin care trece ţara noastră şi şi-ar dori o sincronizare a acestora.

Pavel Filip a specificat că Guvernul şi-a stabilit drept prioritate îmbunătăţirea mediului de afaceri şi crearea locurilor de muncă bine plătite pentru cetăţeni.

Premierul a enumerat o serie de măsuri care deja au fost implementate şi care vin să faciliteze activitatea antreprenorilor, printre care micşorarea numărului de acte permisive, anularea mai multor acte departamentale ale Serviciului Vamal, reforma controalelor de stat, dar şi unificarea rapoartelor.

La rîndul lor, reprezentanţii companiei Lafarge Ciment au remarcat disponibilitatea Guvernului pentru dialog şi promptitudinea cu care acesta răspunde la solicitările comunităţii de afaceri. Totodată, ei au semnalat unele probleme cu care se confruntă, solicitînd implicarea autorităţilor în depăşirea lor.

Premierul a confirmat deschiderea Guvernului pentru depăşirea impedimentelor cu care se confruntă mediul de afaceri şi a promis să sprijine comunitatea de business, menţionînd că pentru a avea o comunicare permanentă cu reprezentanţii businessului a fost constituit Consiliul Economic pe lîngă prim-ministru.

„Consiliul Economic pe lîngă prim-ministru este o bună platformă de dialog dintre Guvern şi mediul de afaceri. Rolul acestei structuri nu-i doar să identifice problemele comunităţii de business, dar şi să propună soluţii pentru rezolvarea acestora”, a spus şeful Cabinetului de Miniştri.

Grupul Lafarge este specializat în materiale de construcții, fiind prezent în 64 de ţări. În Moldova, compania şi-a început activitatea în anul 1999 în oraşul Rezina, creînd peste 600 de locuri de muncă.

SURSA

Comentarii