09.06.2014 07:55

MOLDOVA LA EXPOZIȚIA INTERNAȚIONALĂ

Pentru prima dată, Moldova va participa la cel mai mare eveniment expozițional din lume cu propriul pavilion. Astăzi a fost prezentată macheta pavilionului țării noastre din cadrul Expoziției Mondiale Expo Milano 2015. La acest eveniment vom prezenta ce avem mai bun din cultura, economia și agricultura Moldovei. Bugetul alocat de stat pentru construcția acestuia este de 60 milioane de lei.

Datorită participării la Expoziția Mondiala, țara noastră are posibilitatea de a-și prezenta produsele autentice ecologice, iar acest lucru ar putea favoriza exportul produselor noastre pe arena internațională.

Macheta pavilionului a fost selectată anul trecut în urma unui concurs public, la care au participat mai multe companii arhitecturale și artiști plastici din Moldova. Pavilionul va avea o suprafață de 400 m2. Acesta urmează a fi construit de o companie aleasă printr-un tender. Elementele arhitecturale utilizate vor fi demontabile, așa încât pavilionul să fie reinstalat acasă după expoziție.

PAVEL BRĂILĂ artist plastic: Floarea soarelui are instalate trei cuburi cu oglinjoare foarte mici. Aceste trei cuburi simbolizează cerul, pământul și omul.

La evenimentul din Milano vor participa circa 140 de state, iar pavilionul țării noastre ar putea fi văzut de peste 20 mil de turiști. Expoziția se organizează o dată la cinci ani și durează șase luni. Moldova a participat la acest eveniment în 2000 și 2010, atunci însă și-a prezentat producerea în cadrul unui pavilion comun. Pentru prima dată, expoziția internațională s-a desfășurat cu 160 de ani în urmă la Londra.

Comentarii