04.11.2016 14:01

Moldova va spori exporturile în India

Moldova și India intenționează să-și intensifice cooperarea comercial-economică și investițională bilaterală.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei întrevederi dontre prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, și ministrul Statisticii şi Implementării Programelor al Republicii India, Devaragunda Venkappa Sadananda Gowda, care au făcut schimb de opinii pe marginea cooperării bilaterale și multilaterale între cele două țări, precum și a perspectivelor de dezvoltare a relațiilor moldo-indiene.

Prim-ministrul a menționat importanța unor bune relații de prietenie între Moldova și India, specificînd că țările împărtășesc aceleași valori universale și există un mare potențial de cooperare între statele noastre, care nu este valorificat pe deplin. Potrivit lui Pavel Filip, în Programul de activitate al actualei guvernări relațiile Moldovei cu India constituie una dintre prioritățile politicii externe.

Prim-ministrul, Pavel Filip, a exprimat deschiderea completă a Guvernului Republicii Moldova pentru identificarea oportunităților de impulsionare a comerțului dintre cele două țări, în special, pentru creșterea exportului de mărfuri moldovenești pe piața indiană și atragerea investițiilor indiene în țara noastră. În acest context, s-a discutat posibilitatea creării Comisiei interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică și intensificarea relațiilor comerciale reciproc avantajoase.

La rîndul său, ministrul indian a declarat că Guvernul țării lui dorește să îmbunătățească calitatea relațiilor bilaterale cu Moldova și apreciază înalt cooperarea fructuoasă dintre cele două țări în cadrul organizațiilor internaționale.

În cadrul dialogului părțile au discutat posibilitatea lansării unor noi parteneriate în domenii, precum industria textilă și agroindustrială, medicina și farmaceutica, tehnologia informației și surse regenerabile de energie.


SURSA

Comentarii