14.09.2016 05:45

Institutul Național de Metrologie vrea tarife majorate de 2-3 ori

Guvernul preconizează să examineze în cadrul ședinței din 14 septembrie curent 15 chestiuni, inclusiv remanieri de cadre, informează NOI.md.

Ministerul Economiei va prezenta spre aprobare nomenclatoarele de servicii prestate de Institutul Național de Metrologie.

A fost înaintată propunerea ca tarifele existente pînă acum, aprobate în 2014, să fie majorate esențial – de 2-3 ori. Este semnificativ faptul că se propun asemenea majorări, iar costurile noi se expun cu o mare precizie – 5500,32 lei, 3052,61 lei, 1948,03 lei.

La ședința precedentă Guvernul a adoptat noile tarife și pentru Institutul Național de Standardizare, majorîndu-le doar cu 13-15%.

Ministerul Finanțelor va propune completarea cu 28 de poziții a Listei proiectelor de asistenţă tehnică în derulare, care cad sub incidenţă tratatelor internaţionale pentru aplicarea scutirilor la impozitul pe venit, accize, taxe vamale, precum şi aplicarea cotei zero a TVA-ului pentru mărfurile şi serviciile destinate acestora.

Ministerul Finanțelor va mai propune modificări la Regulamentul privind stingerea obligaţiei vamale şi/sau a sumelor plătite în plus al căror termen de prescripţie a expirat. Modificările se operează pentru executarea recomandărilor Curții de Conturi, expuse în actul de audit din 2015 și vor diminua restanțele la bugetul public național, prin excluderea termenul de prescripție la executare.

Ministerul Agriculturii va propune spre aprobare noua componență a Comisiei republicane pentru organizarea și desfășurarea sărbătorii anuale Ziua Națională a Vinului, care anul acesta va fi marcată la 1 și 2 octombrie.

Cancelaria de Stat va propune spre aprobare inițierea negocierilor asupra Acordului de asistență pînă în 2021 privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul RM și Guvernul SUA pentru o guvernare democratică mai eficientă și mai responsabilă. În scopul realizării sarcinilor din Acord, SUA va acorda un grant în sumă de 4,275 milioane de dolari SUA.

SURSA

Comentarii