11.06.2014 15:16

VIENNA ECONOMIC TALKS

Atăzi își începe lucrările Forumul Economic Vienez. Evenimentul, este inițiat de organizația de Atragere a investițiilor și promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) și se organizează cu scopul de a promova imaginea țării noastre peste hotare și de a stimula atragerea investițiilor străine. Menționăm că Forumul Economic Vienez este una dintre cele mai importante asociaţii nonguvernamentale europene de profil economic, înființată în anul 2004.

Albania, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Fosta republică Yiugoslavă - Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Slovenia, Turcia, Ucraina și Kosovo sunt țările membre ale Forumului Economic Vienez. Scopul acestuia este de a promova conlucrarea economică între teritoriile situate în perimetrul Mării Adriatice și Mării Negre, prin promovarea investițiilor în aceste zone. Reuniunile anuale ale Forumului se desfășoară în noiembrie, la Viena, însă pe parcursul anului se organizează evenimente și în țările membre. În present, președintele asociației este ex vice-cancelarul Austriei, Dr. Erhard Bussek. Parteneri ai Forumului Economic de la Viena sunt peste 30 de companii cu renume mondial. În Moldova prima şedinţă a FEV a avut loc în februarie 2008.

In acest an, Forumul Economic Vienez se organizează pentru a prezenta pe arena internațională climatul economic din Republica Moldova, cu scopul de a obține cît mai multe investiții din partea companiilor străine. Guvernul a alocat 23 mii de euro pentru achitarea taxei de organizare Forumului Economic Vienez.

Comentarii