10.07.2014 16:13

PRIMĂRIA CAPITALEI NU VA MAJORA TARIFELE PENTRU MICROBUZE

Primăria Capitalei nu va majora tarifele pentru microbuze, iar administratorii de rute nu exclud, că vor continua protestele. Autoritățile municipale au refuzat să meargă in întimpinarea transportatorilor privind creșterea tarifului la călătoria in microbuz și insistă ca aceștia să garanteze siguranța pasagerilor și să respecte regulamentul rutier.
In ultimele zile, șoferii a peste 29 de rute de microbuz au ieșit la proteste. Ei sunt nemulțumiți de controalele politie rutiere, care s-au intensificat după ce s-au inregistrat mai multe accidente rutiere cu implicarea microbuzelor.
Primarul Capitalei, Dorin Chirtoaca a declarat ca in general microbuzele ar trebuie sa dispara de pe strazile Chisinaului, fiind inlocuite cu autobuze si troleibuze noi.
Potrivit datelor prezentate de autoritatile municipale, in ultimii ani numarul microbuzelor s-a diminuat de la 2000 de unitati pina la 1700 in prezent. Administratorii de rute se pling ca lucreaza fara a obtine vreun profit.
NICOLAI SEREDNIAC administrator de rută: Tarifele sunt mici. Deja am suspendat rutele 136, 161, 185, iar altele sunt la limita suspendării. Supraviețuiesc doar rutele care trec prin centru.
In același timp, locuitorii Capitalei se arată îngrijorați de faptul că unele microbuze nu au iesit pe rute, dar nu sunt dispusi sa plateasca mai mult de 3 lei pentru o calatorie.
Ultima data, pretul unei calatorii cu microbuzul a fost majorat de la 2 la 3 lei, la inceputul lunii august 2006.

Comentarii