11.09.2015 08:39

14 ani de la atacurile din SUA

Pe 11 septembrie 2001, în urmă cu 14 ani, două avioane au lovit World Trade Center la New York, unul Pentagonul la Washington, iar cel de-al patrulea viza, probabil, Capitoliul. După intervenţia pasagerilor, ultimul avion s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania. Cele două turnuri ale World Trade Center, cei mai înalţi zgârie-nori din New York, s-au prăbuşit unul după celălalt ora locală 10:05 (17:05 ora Moldovei).

Sub dărâmături au fost prinse sute de persoane care nu puteau fi evacuate şi mulţi salvatori, în timp ce întregul cartier Manhattan a fost acoperit de un nor de fum negru şi de praf. Teroriștii au ales avioane care efectuau zboruri pe distanțe lungi și aveau rezervoarele pline de combustibil, pentru a provoca pagube cât mai mari. În această zi în întreaga țară vor fi ținute momente de reculegere pentru a comemora cele mai sângeroase atacuri teroriste comise vreodată pe teritoriul SUA, în care au murit aproape 3000 de persoane.

Menționăm că masacrul din 11 septembrie 2001 i-a fost atribuit reţelei teroriste Al-Qaida, condusă de către Osama bin Laden.

Comentarii