05.10.2016 08:31

Rusia desfășoară un exercițiu de apărare civilă

Rusia desfășoară un exercițiu masiv de apărare civilă, în această săptămînă, în care sînt implicați nu mai puțin de 40 de milioane de oameni, relatează RT.com.


Exercițiul a început ieri, cînd rușii celebrează Ziua Apărării Civile, și durează patru zile.

Rușii organizează acest exercițiu în contextul în care relațiile dintre Rusia și Statele Unite sînt extrem de tensionate, după ce cele două țări nu au reușit să ajungă la un acord privind cooperarea în Siria.

Timp de patru zile, 200.000 de oameni pregătiți pentru situații de urgență vor lua parte la acest exercițiu, precum și aproximativ 50.000 de vehicule. În total, însă, numărul celor implicați se ridică la 40 de milioane de oameni.

“Prioritatea noastră în timpul exercițiului este să învățăm populația cum se face evacuarea din zonele cu un potențial risc”, a declarat ministrul Situațiilor de Urgență, Vladimir Pucikov, pentru Interfax.

Cu alte cuvinte, exercițiul testează coordonarea între autoritățile federale, regionale și locale. Serviciile de urgență sînt așteptate chiar să “să pregătească sugestii despre cum să ne îmbunătățim”, a mai spus ministrul.

Astfel de exerciții au loc anual în Rusia, încă din 2012. Mai mult, participarea unui număr atît de ridicat de cetățeni nu este o nouătate. În 2013, 60 de milioane de oameni au fost implicați într-un exercițiu similar.

SURSA

Comentarii