09.10.2015 09:38

400 mil. de euro pentru soluționarea crizei refugiaților

Un nou ajutor din partea Uniunii Europene. De această dată, Consiliul European a alocat 400 de milioane de euro pentru gestionarea crizei migranţilor. UE şi-a luat angajamentul să ajute ţările din Peninsula Balcanică şi vecinii Siriei, afectate de exodul refugiaţilor spre Europa, cerându-le să coopereze pentru a împărţi această greutate.

Cea mai mare parte a sumei acordate pentru gestionarea crizei - aproximativ 300 de milioane de euro - urmează să fie folosită pentru ajutorarea refugiaţilor sirieni în ţări din afara Uniunii, şi anume Turcia, Liban şi Iordania.

De asemenea, potrivit Mediafax, o parte a banilor va fi folosită pentru crearea a 120 de posturi în cadrul a trei agenţii europene, care acţionează în prima linie a migraţiei. Acestea sunt: Agenţia pentru apărarea frontierelor externe FRONTEX, Biroul European de Sprijin pentru Azil (EASO) şi EUROPOL.

Aproximativ 56 de milioane de euro urmează să fie folosite în vederea acordării unor ajutoare umanitare.

Reamintim că peste 600.000 de imigranţi au venit anul acesta în ţările din UE, mulţi dintre ei fugind din calea războaielor, a sărăciei, dar şi a persecuţiei.

Comentarii